tisdag 30 augusti 2011

Lax- och citrontagiatelle

Lättlagad och snabb vardagslyx.

Ingredienser 4 port

4 st laxfiléer
15 cm purjolök
1 röd chili
2 msk olivolja
2,5 dl matlagningsgrädde
1 citron, rivet skal + 2 msk saft
80 g bladspenat
1 dl riven parmesanost
Salt och peppar
300 g tagiatelle

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj bladspenaten. Skär laxen i 2 cm stora bitar.

Skölj purjolöken noggrant och skiva den tunt. Kärna ur chilin och skiva den i tunna strimlor. Fräs purjolök och chili i en kastrull. Tillsätt grädden, citronskalet och citronsaften. Lägg i laxen och låt allt puttra under lock i 3 minuter.

Rör ner bladspenaten i laxsåsen och smaka av med salt och peppar. Fördela pastan på fyra tallrikar och skeda över sås och lax. Servera med parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar