tisdag 23 augusti 2011

Skink- och Västerbottensostpaj

Enkel paj med klassiska smaker. Den är även god som rest vilket inte gör saken sämre!

Ingredienser 4 port


Pajdeg:
3 dl mjöl
75 g smör
0,75 dl lättkesella
Fyllning:
150 g skinka
2-3 ägg (beroende på storleken)
2 dl mjölk
3 dl riven Västerbottensost (eller annan lagrad ost)
0,5 purjolök
1 grön paprika
salt & peppar

Gör så här


Blanda alla ingredienser till pajdegen, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel. Låt degen stå i kylen i 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka purjolök, skina och paprika. Riv osten. Blanda ägg och mjölk, salta och peppra.

Förgrädda pajdegen i 10 minuter. Lägg sedan i skinka, purjolök, paprika och ost i formen. Avsluta med att hälla på äggblandningen.

Grädda pajen i 30-35 minuter mitt i ugnen. Servera med en god sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar