torsdag 18 augusti 2011

Apelsinmazarin med toscatäcke

'
Knaprig paj med len fyllning. Servera med en stor kanna te.

Ingredienser 1 paj

150 g smör
210 g (ca 3,5 dl) vetemjöl
2 msk strösocker
1 äggula
Fyllning:
300 g mandelmassa
3 ägg
1 äggvita
1 apelsin, rivet skal
Toscatäcke:
150 g sötmandel
75 g smör
1 dl strösocker
2 msk vispgrädde
1 msk vetemjöl

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka snabbt samman smör, mjöl, socker och äggula, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min. 

Riv mandelmassan och tillsätt ägg, äggvita och apelsinskal. Fördela smeten i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min. 

Skålla, skala och strimla mandeln. Rosta den på medelstark värme tills den fått fin färg. Koka upp smör, socker, mjöl, grädde och mjöl under omrörning. Blanda i mandeln. Fördela smeten på kakan.

Höj ugnsvärmen till 225° och grädda kakan ytterligare ca 15 min. Låt kakan kallna i formen innan den serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar