onsdag 3 augusti 2011

Apelsin- och chilikyckling med orientalisk couscoussallad

En fantastiskt god rätt med spännande smaker. Både kycklingen och salladen går att förbereda och servera kall om man vill, men godast är dom så klart nylagade!

Ingredienser 4 port

4 kycklingfiléer
Marinad:
0,5 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1-2 tsk riven ingefära
0,5 tsk chilipulver
1 tsk flingsalt
1 apelsin, rivet skal
1 lime, rivet skal och saft
Couscoussallad:
3 dl couscous
3 dl färskpressad apelsinjuice (ca 4 apelsiner)
1 tsk salt
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
0,75 tsk kanel
0,75 dl gula russin
0,75 dl hackad bladpersilja
50 g mandelspån
Salt och peppar

Gör så här

Blanda alla ingredienser till marinaden. Skiva kycklingfiléerna på längden och skåra ytan grunt. Häll över marinaden och låt stå svalt i minst två timmar, gärna längre.

Sätt ugne på 200 grader. Stick in en stektermometer i mitten på den tjockaste kycklingbiten. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen och låt steka till 68 graders innertemperatur, eller 15-20 minuter. Lägg över kycklingen på en sval tallrik när den är klar, annars eftersteks den i ugnsformen och blir seg. Spara även skyn till servering.

Koka upp apelsinsaft och couscous i en liten kastrull. Dra av kastrullen från värmen och låt svälla under lock. Fluffa upp couscousen med en gaffel och blanda i olivolja och vitvinsvinäger. Tillsätt kanel, russin, bladpersilja och mandel. Smaka av med salt och peppar.

Servera couscoussalladen med kycklingen och lite av skyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar