onsdag 3 augusti 2011

Blåbärskakor med glasyr

Smarriga och lättbakade sommarkakor!. Vilken sylt eller marmelad som helst går bra, ta din favorit! Vanligt marsanpulver för kokning går också bra, kakorna blir då högre och bulligare.

Ingredienser 20 kakor

125 g smör
0,75 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
0,5 dl snabb marsanpulver (ej för kokning)
0,75 tsk bakpulver
Fyllning:
0,5 dl blåbärssylt
Garnering:
2 msk florsocker
2-3 tsk vatten
2 msk kokos

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa alla ingredienser till degen i en matberedare, eller nyp ihop dem för hand, till en degboll. Rulla bollen till en avlång rulle och skiva i 20 lika stora bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Gör en fördjupning med lillfingret i varje boll och fyll med blåbärssylt med hjälp av en tesked. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, eller tills kakorna har fått en lätt gyllenbrun färg. Låt kakorna svalna på galler.

Blanda florsockret med lite vatten i taget. När glasyren har en trögflytande konsistens är den klar. Ringla glasyren runt sylten på kakorna. Strö över kokos. Låt kakorna kallna helt innan de avnjuts eller läggs i en lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar