torsdag 25 augusti 2011

Jordansk kyckling med citronpilaffris

Kanske inte den vackraste rätten vi lagat, men väldigt god ändå! Curry, citron och russin. Mums! Till marinaden använde vi en "chicken spice" från Jordanien, som vi fått i present, men den smakade som vanlig curry så det går säkert bra att använda det i stället. Vi skriver in gurkmeja i receptet också, det ger nog kycklingen en trevligare färg.

Ingredienser 4 port

4 st kycklingfiléer
3 dl matyoghurt
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
Citronpilaffris:
1 liten gul lök
2,5 dl långkornigt ris
2 msk olja
0,5 citron, rivet skal och saft
4,5 dl vatten
1 st buljongtärning
0,5 tsk salt
2 msk hackad färsk bladpersilja
3 msk russin
Tillbehör:
1 liten gul lök
2 paprikor
1 msk olja

Gör så här

Skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Blanda kycklingen med yoghurt, curry, gurkmeja och salt. Låt marinera minst 1 timme i kylen.

Sätt ugnen på 200 grader. Trä upp kycklingen på spett och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills köttet är vitt.

Skala och finhacka löken till pilaffriset. Fräs löken i olja i en kastrull och tillsätt sedan riset. Rör runt och riv över citronskal och pressa över citronsaft. Slå på vatten och lägg i en buljongtärning. Salta. Låt koka på svag värme under lock 10-15 minuter. Tillsätt persilja och russin precis innan servering.

Skala och skiva lök, samt skiva paprikorna tunt. Fräs grönsakerna i olja i en stekpanna några minuter. Servera kycklingspetten med pilaffriset och de frästa grönsakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar