måndag 1 augusti 2011

Blodpuddingspytt

Mer svensk kan det inte bli. Efter några veckor utomlands är detta en riktig njutning!

Ingredienser 4 port

10 små potatisar
1 + 0,5 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svarpeppar
1 pkt blodpudding
1 pkt bacon
1 litet grönt äpple
1 dl frysta lingon, tinade
1 tsk timjan
1 näve rucola

Gör så här

Tärna potatisen i centimeterstora kuber. Stek på medelhög värme i 1 msk smör ca 10 minuter, eller tills potatisen är mjuk och har fått en gyllenbrun yta. Salta och peppra.

Tärna blodpuddingen i centimeterstora kuber. Strimla baconet. Stek blodpudding och bacon på medelhög värme i en separat stekpanna, ca 5 minuter.

Tärna äpplet i centimeterstora kuber. Skölj rucolan. Fördela potatis, blodpudding och bacon på tallrikar. Strö över äpple, lingon och timjan. Toppa med rucola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar