måndag 15 augusti 2011

Pasta all 'arrabbiata

En krämig och god pastarätt som med tanke på smör- och oljemängden man inte bör äta varje dag. Typiskt italienskt är att det är få ingredienser och enkla smaker. Avskräcks inte heller av sardellerna, det smakar inte fisk!

Ingredienser 4 port


1 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor
2 st torkade chilifrukter, chipotle
400 g krossade tomater
1 burk sardeller, ca 10 filéer
100 g rumsvarmt smör
400 g pasta
salt
3 msk hackad persilja

Gör så här


Värm oljan i en kastrull. Lägg i vitlök och chili, hel och låt dem fräsa i oljan tills vitlöken blivit gyllene. Ta upp vitlök och chili och kasta dem. Låt oljan svalna i fem minuter och tillsätt sedan försiktigt krossade tomater, det kan stänka om oljan är för varm. Tillsätt lite salt och låt sedan såsen puttra i 20 minuter.

Finhacka sardellerna och blanda dem med smöret. Blanda ner smörblandningen i tomatsåsen och vispa ihop den tillsammans med persilja. Smaka av.

Koka pastan och sila av den. Blanda ner såsen i pastan, servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar