onsdag 10 augusti 2011

L'Ecole

L'Ecole är en restaurang i New York som är ansluten till det franska kulinariska institutet. På L'Ecole jobbar kockstudenter vilket gör att priserna är låga. Kvaliteten är däremot väldigt hög, och restaurangen är rekommenderad i Guide Michelin. Vi var fyra personer som åt femrätters meny med vinpaket. Här nedan är ett urval av maten. 

 Menyn.

 Aptitretare.

Tagiatelle med rucolapesto och räkor. 

Lättkokt ägg med sparristempura och pancettasmulor. 

 Stekt havsaborre med ratatouille, tapenade och citronaioli. 

Bakad hummer med musslor, chorizo och remouladsås.

Sauterat ankbröst med potatis och syrlig körsbärssås.

Grillad hängmörad biff med lökringar och majskräm.

Chevrépannacotta med parmesankex och glöggkokta päron.

Chokladkaka med grönt te och rödvinbärssorbet.

Jordgubbstarte med basilikasås och glass på crème fraîche.

Rispudding med citrongräs med persikosorbet och kokosnöt- och mangokompott.

Apelsin- och olivoljekaka med solrosfrökrisp och gräddfilskräm.

Portvin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar