torsdag 23 juni 2011

Oxfilécarpaccio med rucola, äpple och parmesanost

En somrig, lyxig och väldigt smarrig förrätt. Det är viktigt med bra råvaror, speciellt köttet och olivoljan. Man kan få hjälp med utbankningen av köttet när man köper det över disk. Då blir den riktigt tunn, precis som den ska vara!

Ingredienser 4 port

300 g utbankad oxfilé
100 g rucola
4 små färska lökar
1 grönt äpple
150 g parmesanost
0,5 dl färska basilikablad
Dressing:
1 dl olivolja
0,5 dl vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
2 tsk citronsaft
Salt & peppar

Gör så här

Vispa alla ingredienser till dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Skölj rucolan och fördela på fyra tallrikar. Dressa rucolan med lite av dressingen. Strö över hackat äpple, skivad lök och flagad parmesanost. Lägg på strimlor av det utbankade köttet och ringla över lite mer dressing. Riv över färsk basilika och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar