söndag 26 juni 2011

Hallonpannacottapaj

Somrig hallonpannacotta på knaprig digestivebotten. Magiskt gott! Servera gärna med färska bär.

Ingredienser 8 bitar

Botten:
15 st digestivekex
100 g smält smör
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
3 gelatinblad
250 g hallon
200 g philadelphiaost

Gör så här

Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar