onsdag 22 juni 2011

Kebabspett med pitabröd, tzatziki och syrad rödlök


Ingredienser 4 port

500 g köttfärs
1 msk spiskummin
1 tsk sambal oelek eller chilipulver
0,5 dl pinjenötter
1 tsk peppar
1 tsk salt
3 msk olivolja
Tzatziki:
0,5 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
Syrad rödlök:
1 rödlök
3 msk rödvinsvinäger
0,5 dl hackad färsk basilika eller koriander
Tillbehör:
2 tomater
4 st stora pitabröd

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Torrosta pinjenötterna i en het panna tills de fått färg. Blanda köttfärs med spiskummin, sambal oelek, pinjenötter, salt och peppar. Krama färsen runt grillspett och pensla med olivolja. Stek på plåt i ugnen i ca 10 minter. Ta upp spetten efter halva tiden, vänd dem och pensla andra sidan med lite mer olivolja.

Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda med matyoghurt, pressade vitlöksklyftor, salt och peppar. Skär rödlöken i tunna ringar. Blanda med rödvinsvinäger, basilika och lite salt. Skiva tomater och värm på pitabröden.

Servera köttfärskebaben på pitabröden med tzatziki, rödlök och tomat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar