tisdag 14 juni 2011

Hett tomatris med aubergine & cashewnötter

En stark vegetarisk rätt med många smaker. Passar perfekt en regnig och kylig sommardag!

Ingredienser 4 port

3 dl basmatiris
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
3 + 3 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 nypa socker
1 tsk balsamvinäger
1 aubergine
2 msk mjöl
2 tomater
1 dl oliver med pimento
1 paprika
1 dl cashewnötter
2 msk färsk hackad timjan
grekisk yoghurt
salt & peppar

Gör så här

Sätt ugnen på max med grill. Skiva upp aubergine  i tunna skivor, dela upp skivorna i kvartar. Lägg i ett durkslag och salta kraftigt.

Lägg paprikan på en ugnssäker form och ställ in i ugnen. Koka riset.

Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chillin. Stek hacket i olivolja i några minuter. Tillsätt krossade tomater, socker, balsamvinäger, salt och peppar och låt koka i 5 minuter.

Grovhacka tomater och oliver. Skölj auberginen hastigt under kranen. Torka av den med hushållspapper så noga du orkar. Vänd auberginen i mjöl och stek sedan gyllenbrun i olivolja.

Ta ut paprikan när den fått svarta fläckar. Dra av skinnet och grovhacka den. Blanda kokt ris, tomatröra, grillad paprika, tomat- och olivröra, aubergine och cashewnötter. Toppa med hackad timjan, flingsalt och en klick yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar