onsdag 8 juni 2011

Kryddig korv med nektarin- och bulgursallad

Ytterligare ett recept med frukt i maten, det smakar ju så bra på sommaren. Bulgursallad går att göra på massa olika sätt och här är ett mycket bra exempel!

Ingredienser 4 port

3 dl bulgur
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 msk olivolja
Salt och peppar
1 näve sallad
4 nektariner
2 avokado
1 färsk knipplök
0,5 dl gula russin
Tillbehör:
4 starka korvar
2 dl gräddfil

Gör så här

Koka upp vatten, buljong, kryddor och olja i en kastrull. Tillsätt bulgurn, sänk värmen och låt småputtra tills vattnet försvunnit och bulgurn är al dente. Tillsätt ev. mer vatten om så behövs. Smaksätt med salt och peppar.

Skölj och riv salladen i mindre bitar. Skala och klyfta nektariner, avokado och lök. Blanda alltsammas i en stor skål tillsammans med russin och bulgur.

Servera med korv och gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar