tisdag 21 juni 2011

Bacon- och spenatfylld fläskfilé med rostad färskpotatis

Det känns ibland som att fläskfilé är lite trist och det är svårt att veta vad man ska göra med den.  Här är ett bra sätt att tillreda den med bl.a. bacon, spenat och parmesanost (det kan inte bli äckligt).
Vi lagade inne för att det regnade men är grillen tillgänglig går det säkert lika bra!

Ingredienser 4 port

600 g fläskfilé
50 g parmesanost
1 paket bacon
1 msk ströbröd
1 ägg
150 g färsk babyspenat
50 g parmesanost
800 g färskpotatis
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
olivolja
1 kruka färsk rosmarin
peppar & salt
Steksnöre

Gör så här

Sätt på ugnen på 200 grader. Tvätta färskpotatisen och lägg i en ugnssäker form blanda med olivolja, färsk rosmarin (ett par kvistar) salt, 4 krossade vitlöksklyftor (behåll skalet på) och klyftad gul lök. Ställ in i ugnen.

Putsa babyspenaten från stjälken. Lägg i en kastrull och strö lite salt över. Häll på kokande vatten så den täcks och låt förvälla i 1 minut. Häll av spenaten, låt svalana och krama ut så mycket vatten du kan.

Stek baconet lätt i några minuter, diska inte ur stekpannan!

Putsa fläskfilén. Skär sedan ett snitt på längden genom filén. Fläk ut den och banka med något hård så att du får en stor bit som är ca 1 cm tjock.

Blanda riven parmesanost, babyspenat, ströbröd och ägg. Salta och peppra lite i blandningen och pressa i 1 vitlöksklyfta. Lägg baconet på fläskfilén och bred ut röran på. Rulla ihop fläskfilén så hårt du kan utan att allt rinner ut. Knyt ihop hela paketet med steksnöre.

Bryn sedan fläskfilén runt om i baconstekpannan tillsätt en matsked olivolja. Lägg fläskfilépaketet i en ugnssäker form, häll på lite olivolja och bryt i resten av rosmarinkrukan runt om. Ställ in i ugnen och stek i ca 30 minuter. Kontrollera att potatis och fläskfilé är klara och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar