torsdag 9 juni 2011

Örtwallenbergare med färskpotatissallad

Goda biffar med en potatissallad som är att dö för! Vi använder oss av nötfärs i detta recept men det går lika bra med lamm- eller kalvfärs. Och snåla inte på de färska örterna!

Ingredienser 4 port

Wallenbergare:
400 g nötfärs
2 dl vispgrädde
4 äggulor
0,5 dl hackade färska örter (vi använde oss av basilika, timjan, rosmarin och persilja)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
Färskpotatissallad:
750 g färskpotatis
250 g frysta haricots verts
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk sesamolja (kan uteslutas)
1 tsk rödvinsvinäger
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
Tillbehör:
Hackade färska örter

Gör så här

Lägg köttfärsen i en bunke. Rör ner lite av grädden och en äggula i taget. Arbeta ihop smeten och tillsätt hackade örter, salt och peppar. Forma till fina biffar och låt dem stå några minuter medan du börjar på potatissalladen.

Gnugga och skölj potatisen. Lägg i kastrull och koka. Blanda olivolja, senap, sesamolja, vinäger, salt och peppar i en skål. (Använd samma skål till serveringen)

Stek biffarna i smör tills de är genomstekta.

Dela den kokta potisen i mindre bitar och lägg i bunken med dressingen. Stek de frysta haricots vertsen i smör i 3-4 minuter. Blanda sedan ner dem i potatisen.

Servera med lite färska örter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar