måndag 13 juni 2011

Dödligt god spaghetti carbonara

När man beställer in en carbonara i Italien får man inte två deciliter vispgrädde på köpet utan helt enkelt en pastarätt som fått sin krämighet från ägg, parmesanost, stärkelserikt pastavatten och olivolja. Helt klart mycket godare än den svenska varianten.

Ingredienser 4 port

300 g spaghetti
2 pkt bacon
1 dl vitt vin
2 vitlöksklyftor
2 ägg
2 äggulor
2 dl riven parmesanost + lite extra till servering
1 msk olivolja
Svartpepper
ev. lite finhackad persilja

Gör så här

Koka spaghettin i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Knaperstek bacon i en torr teflonpanna. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda runt. Tillsätt vinet och låt koka ner.

Häll av spaghettin, men spara lite av pastavattnet i kastrullen. Häll tillbaka spaghettin i kastrullen och blanda med bacon, ägg, äggulor, parmesanost och olivolja. Fördela på tallrikar och toppa med nymalen svartpeppar, riven parmesanost och eventuellt lite finhackad persilja. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar