torsdag 23 juni 2011

Kokt torskrygg med färskriven pepparrot, brynt smör och dill

Fisken är köpt på saluhall, vilket garanterar en färsk och god fisk. En riktig svensk klassiker. Mängden salt i lagen stämmer, det ska vara mycket för att fisken skall få tillräcklig sälta.

Ingredienser 4 port

4 portionsbitar färsk torskrygg (ca 150 g styck)
Lag:
1 stor gul lök
1 morot
10 vitpepparkorn
4 lagerblad
2 msk salt
ca 2 liter vatten
Tillbehör:
800 g färskpotatis
2 dl färskriven pepparrot
1 kruka dill
200 g smör
1 citron

Gör så här

Koka potatisen i lättsaltat vatten.

Koka upp vatten till lagen tillsammans med klyftad lök, hackad morot, vitpeppar, lagerblad och salt i en traktörpanna eller en vid kastrull. Dra av pannan från plattan när vattnet stormkokar. Lägg genast i fiskfiléerna och lägg på locket. Låt stå exakt 12 minuter.

Bryn smöret under omrörning. Servera fisken med kokt potatis, brynt smör, färskriven pepparrot, hackad dill och några klyftor citron.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar