fredag 27 maj 2011

Fläskfilé med halloumi och citrussallad

Ett recept som vi har lagat några gånger nu. Och det är alltid lika smarrigt!

Ingredienser 4 port

600 g fläskfilé
2 apelsiner
2 blodapelsiner
4 msk olja
2 msk flytande honung
2 rejäla tsk sambal oelek
1 tsk flingsalt
Risonisallad:
3 dl risoni
80 g rucola
1 pkt halloumi
1 msk smör
25 g mandelspån

Gör så här

Riv skalet från två av apelsinerna. Blanda med olja, honung, sambal oelek och salt i en fryspåse. Lägg i fläskfilén och låt marinera 1 h.

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn fläskfilén i lite olja och lägg i en ugnsfast form. Häll över all marinad. Tillaga i ugnen till 68 graders innertemperatur.

Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt risonin svalna. Tillsätt ev. lite olja om risonin klibbar ihop.

Skölj rucolan. Skiva och smörstek halloumin. Skala alla fyra apelsiner med en kniv och använd kniven för att skära ut hinnfria filéer. Gör detta över en skål så att apelsinsaften som rinner ur tas tillvara.

Fördela rucola, risoni, halloumi och apelsinklyftor på fyra tallrikar. Skiva fläskfilén och lägg på tallrikarna. Skeda över apelsinsaften och strö över mandelspån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar