fredag 6 maj 2011

Mac and cheese

Mjuka makaroner, krispig blomkål och frasig topping gör denna rätt lite mer spännande än en vanlig makaronilåda. Avskräcks inte av mängden ost. Ät en stor sallad till istället!

Ingredienser 4-5 port

1 pkt bacon
1 blomkålshuvud
300 g idealmakaroner
1 knippe färsk rosmarin
200 g cheddar eller lagrad prästost
2 skivor vitt toastbröd
0,5 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 dl créme fraiche

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader. Lägg baconskivorna bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Stek i ugnen ca 5 minuter, tills baconskivorna är knapriga.

Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Dela blomkålen i mindre bitar och koka tillsammans med makaronerna i ca 5 minuter. Riv osten under tiden.

Mixa bacon, bröd, rosmarinblad och olivolja.

Häll av vattnet från blomkålen och pastan, men spara lite av kokvattnet. Pressa i vitklöksklyftorna och blanda i crème fraiche och ost. Späd eventuellt med mer vatten. Salta och peppra.

Häll makaroniröran i en liten, lätt smord, långpanna. Platta till röran och strö över brödsmulorna. Baka i ugnen ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar