måndag 30 maj 2011

Gulaschsoppa

I en rikigt gulasch har man hela köttbitar och den ska puttra några timmar. Det här en bra vardagsgulasch som inte tar allt för lång tid. Den är även riktigt god!

Ingredienser 4 port

400 g köttfärs
1 gul lök
4 potatisar
3 vitlöksklyftor
1 palsternacka
0,5 citron, skal och saft
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 tsk mejram
1 tsk kummin
0,5 dl paprikapulver
1 köttbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
8 dl vatten
2 nejlikor
1 röd paprika
1 tsk sambal oelek
svarpeppar
olivolja
Tillbehör
gräddfil
baguette
färsk timjan

Gör så här

Skala och hacka potatis, palsternacka, lök och vitlök. Lägg i en skål.

Fräs köttfärsen i olivolja, se till att finfördela den. Tillsätt tomatpuré och fräs en minut till. Tillsätt sedan grönsakshacket och fräs i två minuter.

Tillsätt skal och saft från en halv citron, mejram, kummin, paprikapulver, nejlikor, sambal oelek, vatten, buljongtärningar och svartpeppar. Koka upp och låt sedan soppan puttra på medelhög värme.

Tillsätt hackad paprika efter ca 5 minuter. Låt nu soppan puttra tills potatisen är genomkokt, sen är soppan klar!

Servera med baguette, gräddfil och färsk timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar