lördag 7 maj 2011

Rabarber- och jordgubbspaj med kardemummakräm


Kardemumma passar så bra med rabarber och jordgubb. Det här är en dessert som verkligen platsar en solig försommarkväll!

Ingredienser 10 små pajer

125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 ägg
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g rabarber
150 g jordgubbar
3 dl gräddfil
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Kardemummakräm:
4 dl creme fraiche
0,75 dl strösocker
1 tsk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt ägg. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och rör ner i smör- och äggsmeten. Tryck ut smeten i portionsformar av porslin eller i en muffinsplåt (ca 1 1/2 dl). Ställ kallt 20 min.

Sätt ugnen på 225°. Tärna rabarbern och klyfta jordgubbarna. Täck bottnarna med frukt. Blanda gräddfil, socker, vaniljsocker och ägg och fördela i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min.

Blanda alla ingredienser till kardemummakrämen, och ställ kallt till servering.

Pudra florsocker över pajerna och servera dem ljumma med kardemummakräm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar