onsdag 25 maj 2011

Örtpanerad kyckling med krämig potatissallad

En ny favorit hemma hos oss. Om man inte vill använda så många olika typer av örter kan man nöja sig med ex. basilika och persilja.

Ingredienser 4 port

4 kycklingfiléer
Örtpanering:
1 dl hackade färska örter (basilika, persilja och timjan)
3 msk ströbröd
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
0,75 dl riven parmesanost
Potatissallad:
800 g färskpotatis
100 g sugar snaps
1 rödlök
2 nävar rucola
1 dl hackade färska örter (basilika, gräslök, persilja)
1 dl gräddfil
0,5 dl lätt majonäs
1 vitlöksklyfta

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser till örtpaneringen med en stavmixer. Fördela paneringen på kycklingfiléerna. Tillaga i ugnen till 70 graders innertemperatur (eller 15-20 min).

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Blanchera (koka en minut) sugar snapsen. Skiva sugar snaps och rödlök. Lägg grönsakerna i en stor skål tillsammans med rucola. I en annan skål, mixa örterna tillsammans med 0,5 dl gräddfil och vitlök. Blanda i resten av gräddfilen och majonäs. Salta och peppra.

Dela potatisarna i halvor och blanda med gräddfilssåsen. Blanda detta med grönsakerna i den stora skålen. Servera med kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar