måndag 23 maj 2011

Kokos- och chokladkakor

En variant på chocolate chip cookies, som inte gör någon besviken.

Ingredienser 25 kakor

115 g smör
1,25 dl brun farin
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 dl riven kokos
100 g mörk choklad

Gör så här

Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175°.

Rör ihop smör, farin, strösocker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och rör ner i smeten. Hacka kokosen och chokladen grovt och vänd ner i degen. 

Ta upp teskedsstora bitar med en sked och rulla dem till bollar. Lägg på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar