fredag 13 maj 2011

Pasta con aglio, olio e peperoncini & pestodressad mozzarella

Det enklaste är ofta det godaste. Denna rätt åt vi för första gången i somras då vi fick den tillagad av en kär familjemedlem i ett soligt Italien. Den pestodressade mozzarellan är stulen från Jamie Oliver. Det hela serveras gärna med en enkel tomatsallad och en flaska rödvin.

Ingredienser 4 port

400 g pasta av fin kvalitet
1 röd chili
0,75 dl fin olivolja
3 vitlöksklyftor
0,5 dl finhackad bladpersilja
0,5 dl + 1 dl riven parmesanost
Tillbehör:
2 mozzarella

Gör så här

Börja att göra peston, se receptlänk ovan. Lägg upp mozzarellan på ett fat och täck dem med peston.

Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Medan det kokar, hacka chili, vitlök och bladpersilja fint. När det är ca 3 minuter kvar på pastans koktid, börja fräs chilin och vitlöken i oljan. Det är viktigt att inte vitlöken bränns, då blir den besk.

Häll av pastan och blanda dem med fräset. Tillsätt bladpersilja och 0,5 dl parmesanost. Blanda runt och servera direkt med resten av den rivna parmesanosten i en skål bredvid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar