En mycket god vegetarisk pastarätt som görs lagom vardagslyxig med parmesanost och pinjenötter. Vi glömde ha i örterna när vi lagade denna rätt, men det gör nog den ännu smarrigare!
Ingredienser 4 port
350 g pasta
1 litet blomkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 kvist färsk rosmarin
4 dl riven parmesanost
4 msk pinjenötter
1 dl hackad persilja
Salt och peppar
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Bryt blomkålshuvudet i mindre bitar och koka dem i ca 5 minuter i lättsaltat vatten.
Skiva lök och vitlök och stek tillsammans med den avrunna blomkålen i olja i några minuter. Tillsätt rosmarinkvisten och lite pastavatten. Låt vattnet småputtra tills det nästan försvunnit helt.
Blanda ner pastan i stekpannan grönsaker och rör ner parmesanosten och lägg sedan upp på tallrikar. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och pinjenötter och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar