onsdag 26 oktober 2011

Ingefärsdoftande fläskfiléwok

Massor av färger och smaker som piggar upp en mörk höstkväll. Fläskfilén kan bytas ut mot kyckling eller räkor.

Ingredienser 4 port

500 g fläskfilé
2 paprikor
1 röd chili
1 rödlökar
1 purjolök, liten
1+1 msk rapsolja
1 broccoli
Sås:
3 msk ingefära, finriven färsk
3 msk japansk soja
3 msk sweet chilisås
2 msk lime, pressad
1 msk ostronsås eller fisksås
Tillbehör:
1 dl cashewnötter, rostade
2 msk färsk koriander
Kokt ris

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen och låt den stå i rumstemperatur ca 10 min.

Putsa och skiva köttet. Kärna ur och skär paprika och chili i bitar. Skala och strimla rödlöken. Ansa och strimla purjon.

Bryn köttet i omgångar i 1 msk olja i en stor wok. Ta upp på en tallrik. Skölj ur och torka woken. Woka grönsakerna i 3-5 minuter, beroende hur krispiga man vill at de ska vara. Tillsätt köttet och såsen och låt allt bli genomvarmt.

Garnera med nötter och ev. koriander och servera med ris. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar