torsdag 13 oktober 2011

Fisktacos

Ett försök att efterlikna den sagolika fisktacosen som åts på en restaurang i New York i somras. Det smakade inte riktigt likadant, men gott var det alla gånger!

Gör så här

Rostad majs:
2 färska majskolvar
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk salt
1 vitlöksklyfta
0,5 röd chili
1 msk olivolja
2 msk smör
0,5 dl hackad färsk persilja
Fisk:
2 bitar torskrygg
1 tsk tacokrydda
0,5 tsk salt
2 msk smör
1 lime
Mangosalsa:
1 mango
0,5 röd chili
0,5 dl hackad färsk koriander
Tillbehör:
2 avokado
3 tomater
0,5 lök
1 dl gräddfil
8 st små tortillabröd
ev. tabasco

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort blasten på majskolvarna och skiva dem i 2 cm breda bitar. Lägg dem i en ugnsfast form och strö över paprikapulver, spiskummin och salt. Pressa över en vitlöksklyfta och strö över finhackad chili. Häll på olja och lägg i smör. Blanda runt så att allt blandas. Tillaga majsen i ugnen i 20 minuter. Strö på finhackad persilja strax innan servering.

Skär mangon i små tärningar och blanda med finhackad chili och koriander.

Skär tomaterna i små bitar och blanda med finhackad lök och ev. lite salt.

Mosa avokadon i en liten skål. Pressa ev. över lite lime så att den behåller en fin grön färg.

Pudra torsken med tacokrydda och salt. Stek torsken i en stekpanna i smör ca 3 minuter per sida. Lägg över fisken på en tallrik, pressa över lime och tryck lätt på fisken så att den delas upp i mindre "flak" av fiskkött.

Lägg fisken i tortillabröd tillsammans med mangosalsa, tomat- och lökblandning, avokado, gräddfil och ev. tabasco för extra hetta. Servera med majsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar