En variant på klassikern som alla tycker om. Servera med en stor kopp kaffe.
Ingredienser 1 kaka
50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0,5 dl matolja
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
8 st digestivekex
50 g finhackad mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör. Använd lite av smöret till att smörja en form med löstagbar kant. Bröa den antingen med stöbröd, kakao eller kokos.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smält smör och olja.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat skål. Vänd ner de torra ingredienserna i socker- och smörsmeten. Tillsätt de grovt krossade digestivekexen. Häll smeten i formen och strö över den finhackade chokladen.
Grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen. Låt kakan svalna och sedan kallna helt. Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar