En spännande variant på potatissoppa med många vitaminer. Quesadillas är ett enkelt och otroligt gott tillbehör som det är omöjligt att inte tycka om!
Ingredienser 4 port
Paprika- och potatissoppa:
4 potatisar
4 röda paprikor
1 gul lök
2 hönsbuljongtärningar
ca 1 liter vatten
ca 1 liter vatten
olja
salt & peppar
torkad oregano
cayennepeppar
Quesadillas:
8 stycken små tortillabröd (alternativt 4 stora)
0,5 purjolök
1 paket fetast
100 g riven lagrad ost
tabasco
salt
Gör så här
Skala och hacka/rensa löken, potatisen och paprikan. Fräs löken i olja i en stor kastrull i ca 2 minuter. Tillsätt potatis och paprika, fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt sedan ca 1 liter vatten (så att det knappt täcker) och buljongtärningarna. Låt koka upp och sänk värmen, koka sedan i 10 minuter.
Smula fetaosten. Strimla purjolöken. Lägg upp hälften av tortillabröden och lägg på fetaost, purjolök, tabasco-stänk, ost och lite salt (försiktig eftersom fetaosten är salt). Lägg på de resternade tortillabröden som lock. Stek quesadillasen på hög värme i torr panna i ca en minut per sida. Skiva upp dem i "tårtbitar".
Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar, oregano och cayennepeppar. Servera soppan med quesadillas-bitarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar