En variant på chokladmousse med södertemarinerade hallon. Idén till bären fick vi på Hawaii där vi drack iste med färska bär i som hade fått god smak av teet!
Ingredienser 4 port
50 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
3 äggulor
Vit chokladsås:
70 g vit choklad
1 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljpulver
Temarinerade bär:
1 kopp kallt söderte
125 g färska hallon
1 msk strösocker
Gör så här
Sätt ugnen på 130 grader.
Bryt mörk choklad och mjölkchoklad i mindre bitar och lägg i en skål som placeras över en kastrull med sjudande vatten. Häll på vispgrädde och rör till chokladen smält. Ta skålen från vattenbadet och rör i äggulorna. Portionera upp chokladkrämen i portionsskålar och ställ i en långpanna fylld med vatten som täcker upp till hälften av portionsskålarna. Baka i ugnen i en timme. Låt krämen kallna.
Koka upp grädde och vaniljpulver till den vita chokladsåsen. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll över den värma grädden och rör tills chokladen smält. Ställ i kylen.
Gör i ordning te och rör i socker, låt svalna i kylskåp. Lägg hallonen i teet och marinera i ca 30 minuter.
Skeda upp den mörka chokladkrämen i en skål och vispa slät. Spritsa krämen i fyra champagneglas. Ringla vit chokladsås på toppen och servera med hallonen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar