onsdag 19 oktober 2011

Chokladmazariner med kaffeglasyr

Riktigt proffsiga bakelser som smälter i munnen. De är inte svåra att göra men tar lite tid att svänga ihop. Förutom tid behöver du en mazarinformar i aluminium eller en muffinsplåt. 

Ingredienser 16 mazariner

3dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1/2 dl strösocker
100g kylskåpskallt smör
1 ägg
Fyllning:
200g mandelmassa
100g rumsvarmt smör
3 ägg
2 msk kakao
Glasyr:
3dl florsocker
1 msk kakao
3-4 tsk espresso eller starkt kaffe
0,5 dl kokosflingor till garneringen

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret i en bunke så att det blir fint fördelat. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Täck med plastfolie och låt de vila i minst 1 timme i kylskåpet.

Värm ungnen till 175 grader. Smörj 16 st mazarinformar i aluminium, eller en muffinsplåt, med smör.

Riv mandelmassan och vispa den med smöret till en slät konsistens. Tillsätt  äggen,ett i taget. Rör i kakao.

Tryck ut degen i formarna och fyll dem till hälften med fyllning. Grädda mazarinerna i ca 15minuter. Låt svalna.

Rör ihop en tjockflytande espressoglasyr. Bred ett tunt lager lasyr på varje mazarin och strö över kokosflingorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar