söndag 9 oktober 2011

Toast skagen med avokado och citronfiléer

Några gånger per år får jag toast skagensug. Det är ju lite av en uttjatad förrätt men den är god speciellt om den gjorts ordentligt.

Ingredienser 4 port

500 g oskalade räkor
1 dl majonäs (separat recept)
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm peppar från kvarn
4 skivor vitt bröd
smör till stekning
1-2 msk hackad färsk dill
1-2 dillvippor som garnering
1 citron
1 stor avokado
Ingredienser majonäs (ger ca 2 dl majonäs):
1 äggula
1 msk fransk senap
2 dl rapsolja
salt & peppar
Ev tillbehör:
Löjrom

Gör så här

Börja med att slå majonäsen. Vispa ihop äggula och senap. Droppa sedan ner oljan lite i taget under hård vispning, inte för mycket olja åt gången då kan den skära sig. Smaka av majonäsen med salt och peppar.

Skala räkorna och lägg i en skål. Blanda ner majonäs, gräddfil och pressa i en vitlöksklyfta. Ställ åt sidan.

Filéa ut köttet från halva citronen och hacka upp avokadon. Pressa lite citronsaft över avokadon så den inte oxiderar. Rsten av citronen kan användas till garnering.

Stek brödskivorna gyllene i smör.

Vänd ner hackad dill i skagenröran och lägg sedan upp den på bröden.

Servera med avokado och citronfiléer samt eventuellt lite löjrom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar