tisdag 25 oktober 2011

Smörstekt fisk med grön ärtpuré

Ärtpurén, som bland annat innehåller parmesanost och vitlök, är något extra. Till ärtpurén åt vi Findus lättpanerade fiskfiléer, vilka vi verkligen kan rekommendera. Supersmidigt och gott. Men det går ju självklart också jättebra att själv panera vit fiskfilé med ägg och ströbröd blandat med salt och peppar.

Ingredienser 4 port

4 st lättpanerade fiskfiléer av t.ex. torsk
3 msk smör
Ärtpuré:
250 g små gröna ärtor, frysta
1 vitlöksklyfta
0,5 dl färsk basilika
1,5 dl crème fraîche
1 dl grovriven parmesanost
Salt och peppar
Tillbehör:
1 citron eller lime
Kokt potatis

Gör så här

Skala och koka potatis.

Stek den frysta fisken i smör i en stekpanna på medelhög värme i ca 10 minuter. Vänd fisken några gånger under tiden.

Koka ärtorna enligt anvisningarna på förpackningen och mixa dem tillsammans med vitlök, basilika, crème fraîche och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

Servera fisken med potatis och ärtpuré samt klyftor av citron eller lime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar