tisdag 3 maj 2011

Spröda kakor med nutellafyllning

Dessa kakor är smått beroendeframkallande, och passar nog er som är svaga för ballerinakex. Om man inte är ett fan av nutella kan man använda kakdegen till att göra enkla citron- och vallmokakor. Tillsätt då rivet skal från 2 citroner och 2 msk blåa vallmofrön till degen och grädda enligt instruktionerna nedan.

Ingredienser ca 20 st dubbla kakor

100 g smör
2 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
0,75 dl strösocker
Fyllning:
0,75 dl nutella

Gör så här

Kör alla ingredienser till degen i en matberedare tills det bildas en klump eller hacka ihop degen för hand. Forma degen till en korv och vira in i plastfolie. Låt vila i kylen i en halvtimme.

Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en tunn platta, ca 3 mm tjock, på en mjölad bänk. Stansa ut kakor med ett pepparkaksmått eller ett tunt glas. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter.

Låt kakorna svalna helt på galler. Bred sedan på nutella på hälften av kakorna och använd de andra som lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar