En ny favorit hemma hos oss. Om man inte vill använda så många olika typer av örter kan man nöja sig med ex. basilika och persilja.
Ingredienser 4 port
4 kycklingfiléer
Örtpanering:
1 dl hackade färska örter (basilika, persilja och timjan)
3 msk ströbröd
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
0,75 dl riven parmesanost
Potatissallad:
800 g färskpotatis
100 g sugar snaps
1 rödlök
2 nävar rucola
1 dl hackade färska örter (basilika, gräslök, persilja)
1 dl gräddfil
0,5 dl lätt majonäs
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser till örtpaneringen med en stavmixer. Fördela paneringen på kycklingfiléerna. Tillaga i ugnen till 70 graders innertemperatur (eller 15-20 min).
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Blanchera (koka en minut) sugar snapsen. Skiva sugar snaps och rödlök. Lägg grönsakerna i en stor skål tillsammans med rucola. I en annan skål, mixa örterna tillsammans med 0,5 dl gräddfil och vitlök. Blanda i resten av gräddfilen och majonäs. Salta och peppra.
Dela potatisarna i halvor och blanda med gräddfilssåsen. Blanda detta med grönsakerna i den stora skålen. Servera med kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar