fredag 6 maj 2011

Citron- och myntakaka

Använd resten av myntan till att blanda ner i en vanlig grönsallad eller gör några smarriga mojitos.

Ingredienser 1 kaka

50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
0,5 dl myntablad
0,5 dl mjölk
2 msk citronsaft
rivet skal av 1 citron
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr:
1,5 dl florsocker
4 tsk citronsaft
ev. några droppar gul hushållsfärg

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Finhacka myntabladen, och rör dner i äggvispet. Tillsätt smör, mjölk, citronsaft och citronskal och rör till en jämn smet. Blanda mjölsorterna med bakpulvret. Vänd ner i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen 25 min. Vänta några minuter innan du vänder kakan ur formen för att låta den svalna på galler.

Blanda samman glasyren och rör den slät. Ringla den över kakan.

1 kommentar: