Mjuka makaroner, krispig blomkål och frasig topping gör denna rätt lite mer spännande än en vanlig makaronilåda. Avskräcks inte av mängden ost. Ät en stor sallad till istället!
Ingredienser 4-5 port
1 pkt bacon
1 blomkålshuvud
300 g idealmakaroner
1 knippe färsk rosmarin
200 g cheddar eller lagrad prästost
2 skivor vitt toastbröd
0,5 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 dl créme fraiche
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg baconskivorna bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Stek i ugnen ca 5 minuter, tills baconskivorna är knapriga.
Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Dela blomkålen i mindre bitar och koka tillsammans med makaronerna i ca 5 minuter. Riv osten under tiden.
Mixa bacon, bröd, rosmarinblad och olivolja.
Häll av vattnet från blomkålen och pastan, men spara lite av kokvattnet. Pressa i vitklöksklyftorna och blanda i crème fraiche och ost. Späd eventuellt med mer vatten. Salta och peppra.
Häll makaroniröran i en liten, lätt smord, långpanna. Platta till röran och strö över brödsmulorna. Baka i ugnen ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar