onsdag 25 maj 2011

Hallongrottor

Riktiga hallongrottor ska innehålla marsansåspulver, vilket kan låta konstigt. Men det gör verkligen skillnad för smaken. I stället för hallonsylt kan man använda marmelad. Till kakorna ovan användes t.ex. hallon- och granatäppelmarmelad!

Ingredienser 20 kakor

0,75 dl strösocker
0,75 tsk bakpulver
2,25 dl vetemjöl
0,5 dl masansåspulver
125 gr smör i bitar
Fyllning:
0,5 dl hallonsylt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Kör alla ingredienser utom hallonsylten i en matberedare tills degen klumpat ihop sig till en boll.

Ta upp degen på ett bakbord och rulla till en 30 cm lång rulle. Skär den i 20 bitar. Rulla varje bit till en rund boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i varje boll med lillfingret. Fyll med hallonsylt.

Grädda i ca 10 minuter och låt kakorna svalna en aning innan de läggs på ett galler för att kallna helt. Förvara i lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar