Knaprig botten, syrlig lemon curd, färska söta hallon, vaniljkräm och choklad. Kan det bli annat än gott!?
Ingredienser 4 port
0,5 dl hasselnötter
5 st digestivekex
2 msk smör
4 msk lemon curd
150 g färska hallon
150 g cream cheese
1 msk mjölk
0,5 tsk vaniljpulver alt. 1 tsk vaniljsocker
0,5 dl florsocker
25 g mörk choklad
Gör så här
Rosta hasselnötterna i en het och torr stekpanna. Häll nötterna på en ren handduk när skalen börjar "knäppa". Grugga bort skalen och grovhacka nötterna. Smula sönder digestivekexen. Smält smöret i stekpannan, tills det börjar bli brynt. Ta bort från värmen och rör i hasselnötter och digestivekex. Fördela i fyra cocktailglas.
Bred på en matsked lemon curd ovan på nöt- och kexbottnen. Lägg på hallon. Blanda cream cheese, mjölk, vaniljpulver och florsocker. Ringla över hallonen. Hyvla av små flisor av chokladen med en vass kniv, och lägg försiktigt på vaniljkrämen. Låt stå kallt till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar