fredag 20 maj 2011

Formfranska

Durumvete och flingsalt är de hemliga ingredienserna bakom detta lättbakade och saftiga bröd. Passar både som det är eller att rostas!

Ingredienser 2 limpor

50 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk flytande honung
2 tsk brödsirap
1 dl god olivolja
1,5 msk flingsalt
dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl special
sesamfrön eller blå vallmofrön 

Gör så här

Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt. Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.

Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i två smorda avlånga brödformar. Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla limporna med lite vatten och strö över lite vallmofrön . Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar