måndag 23 maj 2011

Smörstekt gös med couscous och räkor

Den här vackra och goda rätten blev vi bjudna på i helgen. Tack Gustav och Erika!

Ingredienser 4 port

600 g gösfilé
2 msk smör
Couscous:
150 g couscous
1 dl rödvinsvinäger
2 msk farinsocker
1 bananschalottenlök
2-3 msk olivolja
rivet skal från 1 citron
1 dl hackad bladpersilja
0,5 dl hackad dill
Tillbehör:
100 g färska skalade räkor

Gör så här

Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Värm vinäger och socker i en kastrull tills sockret smält. Skala och skiva schalottenlöken. Lägg den i kastrullen och låt den mjukna. Ta av från värmen.

Salta och peppra fisken och smörstek den 3-4 minuter på ena sidan och ca 2 minuter på den andra. Håll varmt.

Blanda couscousen med lökvinägerblandningen, citronskal, persilja, dill och olivolja. Lägg upp på ett stort fat och toppa med gösen och räkorna. Garnera med lite extra bladpersilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar