måndag 2 maj 2011

Räksallad med avokadokräm

Fräsch sallad som med fördel serveras med en seg baguette och ett glas vitt vin.

Ingredienser 4 port

1 kg räkor med skal
1 liten citron
1 knippe rädisor
4 morötter
1 gurka
80 g rucola
3 msk olivolja
2 avokado
2 dl turkisk yoghurt
Flingsalt & svartpeppar
Bröd

Gör så här

Skala räkorna och blanda med 1,5 msk citronsaft och skal från 0,5 citron.

Lägg rädisor i isvatten i 10 minuter. Hyvla under tiden morötterna och gurkan i långa smala strimlor. Skölj rucolan. Skiva rädisorna tunt. Blanda grönsakerna med olivolja, 1,5 msk citronsaft och skal från 0,5 citron. Salta och peppra om så önskas.

Mosa avokadon och blanda med turkisk yoghurt. Salta och peppra.

Fördela salladen på ett stort fat och lägg på räkorna. Servera med avokadokrämen och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar