Det är dressingen som är hemligheten bakom denna supergoda rätt som ni måste lova att pröva. Man kan byta ut laxen mot kyckling om man vill.
Ingredienser 4 port
4 portionsbitar lax
3 msk sesamfrön
Marinad:
1 msk japansk soja
1 tsk limeskal
1 msk limesaft
0,5 msk honung
1 tsk sesamolja
Dressing:
1 tsk limeskal
2 msk limesaft
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk riven färsk ingefära
2 tsk finhackad chili1 msk honung
3 msk japansk soja
6 msk rapsolja
2 msk hackad färsk koriander
Sallad:
200 g risnudlar
1 näve rucola
1 påse blandad sallad
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad färsk koriander
Gör så här
Blanda marinaden i en plastpåse och i laxen. Marinera i kylen ca 1 timme, gärna längre. Blanda dressingen och låt den mogna ca 1 timme.
Sätt ugnen på 250°. Skär varje laxbit i 4 mindre bitar. Rrulla dem i sesamfrön och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek laxen mitt i ugnen ca 5 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och blanda nudlarna med dressingen.
Blanda nudlarna med all sallad, gräslök och koriander. Servera med laxen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar