lördag 7 maj 2011

Sesampanerad lax med nudelsallad

Det är dressingen som är hemligheten bakom denna supergoda rätt som ni måste lova att pröva. Man kan byta ut laxen mot kyckling om man vill.

Ingredienser 4 port

4 portionsbitar lax
3 msk sesamfrön
Marinad:
1 msk japansk soja
1 tsk limeskal
1 msk limesaft
0,5 msk honung
1 tsk sesamolja
Dressing:
1 tsk limeskal
2 msk limesaft
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk riven färsk ingefära
2 tsk finhackad chili
1 msk honung
3 msk japansk soja
6 msk rapsolja
2 msk hackad färsk koriander
Sallad:
200 g risnudlar
1 näve rucola
1 påse blandad sallad
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad färsk koriander

Gör så här

Blanda marinaden i en plastpåse och i laxen. Marinera i kylen ca 1 timme, gärna längre. Blanda dressingen och låt den mogna ca 1 timme.

Sätt ugnen på 250°. Skär varje laxbit i 4 mindre bitar. Rrulla dem i sesamfrön och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek laxen mitt i ugnen ca 5 minuter.

Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och blanda nudlarna med dressingen.

Blanda nudlarna med all sallad, gräslök och koriander. Servera med laxen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar