måndag 23 maj 2011

Marängtårta med rice crisp


Ytterligare ett recept från Uppsala. Marängsviss, du är härmed utmanad.

Ingredienser 6 port

3 äggvitor
2 dl strösocker
3 dl rice crisp
Chokladkräm:
3 äggulor
0,75 dl strösocker
0,75 dl vispgrädde
50 g hackad mörk choklad
50 g smör
Fyllning:
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett lätt skum med en elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till ett hårt skum. Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 1 h.

Gör chokladsåsen. Sjud äggulor, socker och grädde under omrörning tills såsen tjocknar. Koka ej! Rör ner chokladen och smöret tills det smält och såsen blivit blank. Låt kallna.

Dela marängbotten på mitten. Vispa grädden till fyllningen och bred den över den ena maränghalvan. Ringla över chokladsås och skiva över jordubbar. Spara lite chokladsås och några hela jordgubbar till garnering. Lägg på den andra marängbottnen och garnera med chokladsås och jordgubbar. Ställ kallt till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar