söndag 18 september 2011

Köttfärscanneloni

Den här cannelonin är väl egentligen som lasagne men med en annan uppbyggnad. Annars så brukar en mer traditionell canneloni vara fylld med annat. Om det blir över kan du förvara dem i kylen med lite extra mjölk i botten på burken.

Ingredienser 4 port

8 lasagneplattor, färska
2 dl riven parmesanost
Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1/2 chili
1 dl vitt eller rött vin
400 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
oregano
ev. några kvistar färsk timjan
salt & peppar
Olivolja
Bechamelsås:
2 msk smör
2 msk mjöl
5 dl mjölk
vitpeppar & salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och hacka lök, vitlök och chili. Fräs i lite olivolja en minut och tillsätt sedan köttfärsen. Fin fördela och stek köttfärsen några minuter. Tillsätt vinet och reducera ner i några minuter. Tillsätt sedan tomatkross, tomatpuré, örter, salt och peppar. Låt puttra och låt färsen reducera, den ska inte vara simmig. Smaka eventuellt  av med mer örter, salt och peppar.

Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet så det blandas helt. Tillsätt sedan mjölk, salt och vitpeppar. Låt såsen koka upp och tjockna. Vispa försiktigt så att såsen inte bränner i botten.

Dela lasagneplattorna i två delar (så de blir 16 st). Lägg upp en platta i tagen och lägg ca 2-3 msk köttfärs per platta. Vik ihop den och lägg i en stor ugnsfast form (inte plåt) med skarven nedåt. Häll på bechamelsåsen så att det täcker till 2/3 (späd eventuellt med mer mjölk) och strö över osten. Gratinera i ugnen i 20-25 minuter, tills plattorna är klara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar