onsdag 7 september 2011

Blueberry pecan oaties

Av någon anledning låter allt så mycket godare på engelska. Receptet till dessa godingar är hämtat från ett nummer av mattidningen Delicious, som i somras släpades runt halva USA... Tidningen hade helt enkelt för många bra recept för att slängas!

Ingredienser 16 kakor

175 g vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
85 g havregryn
150 g strösocker
25 g farinsocker
1 tsk kanel
140 g smör
1 ägg
50 pecannötter
70 g torkade blåbär

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda mjöl, bakpulver, havregryn, strösocker, farinsocker och kanel i en bunke. Nyp ihop mjölblandningen med smöret till en smulig massa. Tillsätt ägg, grovt hackade/brutna pecannötter och blåbär. Blanda ihop allting med händerna till en jämn massa.

Använd en sked för att ta upp lite deg i taget som rullas till bollar och läggs på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna något med fingrarna och skjutsa sedan in i ugnen och låt dem gräddas ca 15 minuter.

Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar