söndag 4 september 2011

Chicken piccata

Efter att ha ätit denna rätt i USA i somras var vi tvungna att laga det hemma också. Jättegott blev det!

Ingredienser 4 port

2 kycklingfiléer
3 matskedar river parmesanost
1 dl mjöl
4 msk olivolja
4 msk smör
1 dl kycklingbuljong eller tort vitt vin
3 msk citronsaft
1 msk kapris
persilja, fryst eller färsk
salt & peppar
Tillbehör
Rostade rotfrukter eller pasta

Gör så här

Börja eventuellt med att tillreda tillbehören.

Sätt ugnen på 50 grader. Snitta filéerna på mitten, horisontellt, banka sedan ut dem så de blir 1/2 cm tjocka. Blanda sedan parmesanost, mjöl, salt och peppar. Vänd filéerna i mjölblandningen och stek sedan på medelvärme i olja och smör, tills de är gyllenbruna på båda sidor och genomstekta. Lägg i en ungsfast form med folie över o ställ i ugnen så de hålls varma. Diska inte stekpannan!

Häll kycklingbuljong i den nyss använda stekpannan. Tillsätt kapris och reducera till hälften. Ta från värmen och tillsätt smör. Nu har du en god sky.

Servera piccatan med sky, sallad och valfritt tillbehör. Vi åt med rostade rotfrukter (potatis, morötter, rödbetor och vitlök) vilket rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar