tisdag 20 september 2011

Key lime cheesecake

Så god, så god. Denna efterrätt är en riktig favorit. Sötsyrlig, len och samtidigt knaprig. Pröva!

Ingredienser

450g Philadelphia Cream Cheese Light
1,2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk limejuice
1 tsk rivet skal av lime
2 ägg
Pajskal:
14 st digestivekex ca 14 st
1 dl smält smör

Gör så här 

Sätt ugnen på 175 grader.Börja med att mixa eller krossa digestivekexen. Blanda kexen med smält smör och tryck ut massan i en pajform.

Vispa ost, socker, vaniljsocker, limejuice och limeskal slätt. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet. Fördela ostmassan i pajskalet jämnt. 

Grädda i ugnen i 35 minuter. Stäng då av värmen och ställ upp ugnsluckan på glänt. Låt pajen stå ytterligare 10 minuter. Tag sedan ut pajen och låt svalna i rumstemperatur. Ställ därefter pajen kallt i kylen i minst 3 h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar