torsdag 22 september 2011

Choklad- och kokosrutor

Detta recept (och bilden) är helt och hållet kopierat från Leila Lindholm. Men vi har provbakat rutorna och de är verkligen gudomligt smarriga. Antingen kan rutorna ätas rumstemperade och är då lite mjukrinniga, eller så kan de ätas efter att ha stått i kylen ett tag och har fått en fudgeliknande konsistens.

Ingredienser 24 rutor

175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
Toscasmet:
75 g smör
0,75 dl matlagningsgrädde
1,5 dl sirap
2 dl strösocker
200 g kokos

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och strösocker vitt med en elvisp. Rör ner kakao, sirap och salt. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet. Vänd ner mjölet.

Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper i botten. Grädda i ugnen i 30 minuter.

Koka upp smör, grädde, sirap och socker till toscasmeten. Rör ner kokosen och bred massan på den gräddade kladdkakan. Ställ in i ugnen och grädda ytterligare 10 minuter.

Låt kakan kallna innan den skärs upp i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar